Sunday, February 21, 2010

Mozilla Firefox Vs Google Chrome!!




Selamat Datang ke Chaon Zone.. Dah lame jugak gua dah xupdate blog nie.. idea pun xda la selalu nak menjelma muncul.. nak cari idea pun susah.. teramat laa sibuk sekarang nie pun boleh jadi punca gua xhapdate.. banyak keje yang nak kena buat.. So, masa yang ade sempat buat blogwalking je.. Dah 2 pulak MU kalah tadi.. kesian2.. Entri oh entri... menjelma la enkau.. ha? nak buat la nie.. ramai2 pakat mai singgah sini ok..


Nak dijadikan cerita.. setelah semiggu gua pakai kedua-dua benda ajaib yang boleh menghubungkan gua dengan dunia blogger dan jugak mengetahui hal-hal dan isu semasa didalam mahupun diluar negara, memang geliga la otak sape yang cipta menda nie kan?.. eh.. sudah!! sambung balik.. kedua-dua menda alah nie ada kekurangan dan kelebihan masing-masing.. nak tau sape yang menang? Jom tengok..


  • Mozilla Firefox


Kadang-kadang laju.. kadang kadang slow.. kelajuan loading berkadar terus dengan bilangan tab yang korang buka.. semakin banyak tab yang korang buka semakin lambat la nak loading.. pergh, siap buat hypothesis lagi kalau terlalu lama pakai software nie maybe boleh melembabkan melambatkan korang punya CPU performance.


  • Google Chrome


Memang dari lahir lagi dah laju Laju.. laju dan laju..hahha kalau masuk F1 boleh menang nie kelajuan untuk loading adalah lebih baik jika dibandingkan dengan Mozilla Firefox.. kalo korang nak tau boleh try install..


  • Mozilla Firefox


Boleh pilih Theme sesuka hati korang.. macam2 theme yang menarik boleh install dari add on.. tekan je kat add on n korang boleh pilih mane yang korang suka.. Kalo processor laptop korang memang yang terbaru.. xde masalah la nak install banyak2.. tapi kalo dah dalam disc tue tinggal ½ Giggs gigabytes same je.. hahha..


  • Google Chrome


Banyak jugak theme yang cantik.. tapi kalo install theme nie xmemberi kesan sampingan pun kepada pengguna.. kesan sampingan? Apakah itu? Ha.. kalo terlalu banyak sangat install boleh melambatkan penggunaan laptop/PC..


  • Mozilla Firefox


Kepada blogger-blogger tegar yang selalu nak tukar2 layout.. dinasihatkan supaya pakai Mozilla Firefox la.. Sebab pertama, mudah.. kedua, senang, ketiga, tidak menyusahkan.. ei chaon.. semua tue kan maksud yang sama.. hahha..


  • Google Chrome


Biasanya kalau pakai Google Chrome nie susah nak tukar-tukar posisi player gadget.. kadang2 kita nak tukar je dah jadi berselerak plak..


  • Mozilla Firefox


Semua function yang ade pada blog berfungsi dengan baik.. tahniah2!!


  • Google Chrome


Korang mesti plek kan kadang-kadang korang masuk blog orang laen dah tue tengok berselerak.. sebenarnya maybe itu bukan layout yang sebenar.. hanya tuan empunya blog saja yang tau.. function kat blog kadang-kadang xboleh pakai.. haih..


lagi tentang Mozilla Firefox Vs Google Chrome nie:

  • kalo nak Zoom Image Mozilla Firefox menang..
  • kebolehan adress bar nak read link pada Chrome lebih baik..
  • Firefox ambil masa yang lama nak stabil dari memori..





Maybe apo yang den crito nie xsamo dongan apo yang jadi kat korang.. mungkin ada yang lagi dahsyat.. hahha.. betol x gua cakap negori 9 nie? Orang negeri Sembilan tolong komen?? Sudah2… sampai sini saja entri gua arini.. mane yang elok, baek n korang rasa nak pilih.. So, Sape yang menang? Lu PK la sendiri.. Assalamualaikum.. Sekian..



Click Untuk Pembesaran Kanak2 Ribena!!




gambar nie sekadar hiasan je..



18 comments:

pak dogol said...

menurut pak dogol..

krom tu cuma laju je..

yang lain si musang tu yg bagus kalau dia tak meragam..

muehehe!

Syafiq Kadiran said...

walopn google chrome best, aku minat mozilla lagi...
da bese gune ni, cam xmo tuka da..

KaorU IchibaNa said...

yeke?kalau streaming video kat chrome agy laju eh?

Chaon Cornerz said...

ha'a.. streaming kat chrome lagi laju..

Tapi kalo kat Chrome Internet Download manager (IDM) xleh pakai la.. cis..

Aujinz said...

setakat nie takde masalah ngan musang api tue..

selo time loading jer..
lepas tue ok jerk...

FarhanaDr said...

Dua2 layan.. Heehee.. Tapi mozilla ku prefer.. Sebab layan blog best sket kot gune mozilla.. Heehee..

Chaon Cornerz said...

ape2 aje lah.. hahha..

Armyrule said...

so sapa yg menang...berapa bijik diorang skor...hahahaha

Chaon Cornerz said...

awal lagi.. masih dalam perhitungan.. hahha..

Imam_jrocks said...

I PREFER GOOGLE CHROME. . .

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

aku xsuke mozila! lbt mgalahkan siput. chrome aku suke sb laju. tp skg aku tgh cbe opera 10. ok je. same laju ngn chrome.

daud said...

Google Chrome pun ok juga sebab laju. tapi musang berjanggut ni lagi banyak function.

Chaon Cornerz said...

relax2 .::tAk AdE pErAsaaN::. hahha.. nampaknya si musang 2 sedang leading..

taqie said...

chrome best..tp suke mozilla lagi..

BeaN MorENo said...

hm...setakat ni masih berpuas ati dengan chrome...firefox xleh login blogspot..ces

Nine Gapura said...

aku kalo surf suka FF, kalo tgk utube jer layan chrome...

Teropong Ajaib said...

kadang2 kalau pakai google chrome nie jadik crash. macam mane tue? hahahaha.. xboleh tengok gambar or video yang guna flash.. contohnye macam gambar breakdance kat page awak nie.. die jadi hitam je..

Shahrul Azmi said...

MUSANGAPI!!!!
sbb leh tambah monyet minyak pelincir (greasemonkey)
HAHAHAHAHAHA!!!!

Search