Wednesday, February 10, 2010

Cerita Tentang Kereta dan Motor!!



Selamat Datang ke Chaon Zone.. HOw bout today?? are u enjoy the moment that u have done?? chewah... skipping plak la chaon nie.. entah pape je.. hahha.. tak tau nak buat pe arini gua.. jadi setelah fikir punya fikir gua ingat nak buat pasal...........?? ha.. menda pe nie?? nak berahsia plak.. sudah terang lagi bersuluh.. terang2 la dah ade kat tajuk entri nie kan.. kalo nak tau cite selanjutnya bleh tekan read more.. ha!! tekan2.. jangan xtekan..

Nak amik!! nak tau sangat.. layanZZzz..




Motorsikal

keluar rumah pukul 8.00 pg, bawak sambil menyanyi.. keluar pukul 8.15 pg pun sempat lg tp bawak terpaksa menyelit kiri kanan.. ops..!! terlanggar kete.. sorry bro.. angkat tangan trus blah..

Kereta

berkadar terus dengan tahap jem Lebuhraya jalan raya.. Kena bangun awal, pastu datang class mengantuk pulak sebab kena bangun awal.. dah 2 mula la xpaham lecturer mengajar..

Motorsikal

jangkamasa nak sampai 20 minit sampai kat tempat parking motor, bawak slow, belum rempit). 20 minit tetap, hujan ka ribut ka, kete terbalik tengah jln ka, asalkan jangan diri motor sendiri terbalik sudah.

Kereta

kalau ada kete terbalik tengah jalan, kira miss la masuk class, dah 2 kena patah balik pulang ke rumah.. dah rugi pelajaran..

Motorsikal

naik motor ngan awek, awek peluk kita..

Kereta

naik kete ngan awek, Kita peluk awek awek peluk bantal dlm kete kita, sapa yang rugi. Ye la, kalau awek peluk kita, camna nak bawak kete..

Motorsikal

kalau hujan, basah bersama. boleh menguji kesetiaan awek..

Kereta

kalau hujan, kete basah. Balik kalo keta belemoih kotor, kita jugak kena basuh..

Motorsikal

kalau tak basuh, tak berapa nampak sangat..

Kereta

kalau tak basuh, jauh sebatu dah nampak. Pastu nanti orang cakap pemalas, camna nak jadi buat balak boyfriend. Bukan malas, kalau kete berkilat, orang pandang kita nanti awek marah pulak, habis tu camna.. Lu Pk la sendiri!!

Motorsikal

isi minyak 5 inggit, full tank, tahan 3 hari

Kereta

isi 50 inggit, belum full tank, belum awek ajak gi makan jauh-jauh, belum ronda-ronda, belum dapat gaji, belum!.. dan lagi, dan lagi

Kereta

gi rumah family budak perempuan, nak ajak keluar, tetiba pulak mak dia nak ikut sekali, rosak program.

Motorsikal

mak dia nak ikut sekali, nak duduk celah mana, duduk dalam raga boleh la.


hahha.. drama merapu merepek melencong xkena gaya nie pun bleh jugak nak tulis.. pape pun.. thanks sebab sudi baca.. jangan lupa lepas nie singgah lagi disini..

Sekian..


17 comments:

budaktangkas said...

buat r cita pasai marka hg weh...hahaha~~~

kulop ludin said...

haha....
betul tu bro...
sempoi....
huhu!

Chaon Cornerz said...

Oit budaktangkas@Tamin.. gua x jiwang macam lu.. nanti dah sampai seru gua tulis la..

Kulop Ludin.. tQ tinggal jejak kat sini..

|| NaFiRaa || said...

hahahahaha... kalo nek moto.. asik kamu jek yg untung!!!

Chaon Cornerz said...

Untung? Owh.. Kayo den.. hehhe.. 2 la serba sedikit kelebihan n kekurangan nek moto..

budaktangkas said...

aku jiwang???hahaha....gua punya popst ilmiah kot..haha...weh..mai follow blog aku r...

Chaon Cornerz said...

yola.. ang nie kan geng2 jiwang.. mana xleh tinggal awek sat..

ejaa said...

kereta lagi best

Chaon Cornerz said...

yela.. kete jalan jauh best la.. nie pasal jalan dekat2.. hahha..

KauAku said...

xpax

KauAku said...

xpax

Chaon Cornerz said...

mekasey.. datang lagi..

AJ said...

Tak dapat baca habis bro.. esok sambung lagi..

Bila terbaca y bro langgar keta tu..
huhuhu AJ pun ada pengalaman serupa juga.. Kira kalau dok kat Subang Jaya kerja kat sana, hati pun kena mau kerek, men belasah aja..

Lani dah insaf. takmo lagi dah dok kat KL atau Selangor.. Jem memanjang.. Silap2x nyawa pun melayang..

Dok umah layan baby lappy ini hari2x lagi bagus da...

Hari2x bermesra.. huhuhu

MiSyA GaDiS TeRbiLanG said...

keke... naek mOto xbest! lelaki suke break mngejuT

Chaon Cornerz said...

yela.. kalo dok kat Kl mmg kene menyelit la.. kete banyak moto pun banyak.. so.. penyelesaian dia terpaksa la belok kiri belok kanan.. hahha..

Eh.. macam berpengalaman jea GT..

Misteri said...

long.. mai lepak penang cuti ni wei. sini xjem.

Chaon Cornerz said...

aku dalam dilema.. nak p ke x aku pun xtau lagi.. apo hal pun gua roger budak penang nanti..

Search