Tuesday, February 23, 2010

Penyapu Vs Pemetik Api!!


Gambar nie hiasan semata-mata..

Selamat Datang ke Chaon Zone.. ha.. nak tau cite pe lak arini.. pakat2 mai singgah sini ok.. mai2 paklong, pakngah, makcik-makcik, anak dara, anak teruna.. semua la.. nak buat list xcukup page lak kang nanti.. hahha.. yang jauh mari dekat, yang dekat kita rapat-rapat kan.. Ei, jangan rapat sangat.. sesak nafas gua nanti.. sape nak cite.. huh.. okla.. nak tau cite pe? tekan read more.. dah tekan blom?? hehhe..




GAmbar sumbangan En Google..


Penyapu bukan hanya untuk menyapu.. malah banyak lagi kegunaan nya.. hahha..

JOm Layan


Penyapu vs Lighter..

Penyapu

nampak je sampah banyak dekat tempat awam.. sapu.. jangan xsapu.. kalo sikit boleh la nak kutip kan.. kalo banyak kena la sapu.. sape yang nak sapu? ha.. lu pk la sendiri..


Lighter

sampah yang dah belonggok2.. xkan tengok je.. hidupkan lighter dan bakar sampah berkenaan..


Penyapu

untuk tujuan mengemas rumah.. sapu la sampah.. xkan nak biar je kot.. sebaik2nya sapu la sehari sekali.. hahha..


Lighter

ei.. dalam rumah tu beb.. xkan la korang nak bakar sampah 2 plak.. mau terbakar rumah korang nanti..


Penyapu

kalo ada sawang atau nama lain sarang labah-labah..dalam rumah.. boleh pakai penyapu.. kalo xsampai sebab tinggi sangat, sambung je la penyapu 2 dengan batang kayu supaya panjang sikit..


Lighter

kalo sarang labah-labah tue tinggi.. memang la xsampai nak bakar.. ops!! bahaya.. jangan tiru aksi ini ok.. silah harubulan boleh terbakar rumah korang..


Penyapu

Kalo korang ada menternak Lips-ice (nama komercial bagi lipas.. hahha) bagus sangat la guna penyapu.. cepat-cepat cari penyapu ok.. hempuk lips-ice tue dengan sepenuh jiwa.. ei, emosi btol aku dengan lips-ice..


Lighter

kelajuan lips-ice amat menyerlah apabila menyedari kehadiran penternak2nya.. kalo pakai lighter, nak kejar?? ha.. sampai bile pun xdapat.. melainkan kalo haiwan peliharaan tuan2 dan puan2 tu jinak.. hahha..


penyapu

kalo korang nak jimat kos, senang je.. cari la pokok kelapa.. amik lah daun pokok tersebut dan siat2 kan daun itu supayan menghasilkan lidi.. kumpul banyak2 dah jadi penyapu lidi.. hahha..


Lighter

kembali ke zaman silam.. Owh tidak.. gunalah batu bata dan geserkan mengikut arah matahari terbenam.. hahha.. merepak plak.. xkan nak hasilkan api pakai batu lagi kot.. sekarang zaman cyber.. semua orang nak cepat je kan..


Pesanan:
  • jangan bakar plastik kerana ia akan membebaskan gas yang boleh membahayakan kesihatan
  • Buang plastik di tempat yang telah disediakan untuk tujuan pelupusan.
  • jangan bakar sampah ditempat terbuka.. kang sia2 je dapat surat cintan dari majlis perbandaran..

SEkian.. Assalamualaikum..

8 comments:

Nine Gapura said...

Salam kenal :=)

crayon said...

i want nobody2 but you!!

Chaon Cornerz said...

hahha.. sempat lagi menyanyi ko nie..

Trompah Ajaib said...

Lips ice = Lipas?? kahkahkah.. style la lu bro. salam kenal dari trompah ajaib

Chaon Cornerz said...

Salam kenal.. tinggal la link lu.. bleh gua roger2..

BeaN MorENo said...

kalau penyapu boleh bakar sampah tak???

Lalulalang said...

singgah bro. kalau ade la teknology yang boleh bakar sampah pakai penyapu xpe la jugak.. hahaha.. buat lawak la lu nie bai..
Long.. bulan tiga nie friendly dengan budak2 soksek, join x?

Chaon Cornerz said...

gua dah dapat info 2.. dorang invite dalam FB.. Tgk la nanti macam mana.. xleh janji la.. takut sebok nanti.. Anyway, thanks u all

Search