Friday, February 26, 2010

Besar Punya!!



Selamat datang ke Chaon Zone.. harini nak merepek merapu jap.. bosan ar plak tak da aktivity.. dah brape hari xupdate entri nie entah.. terasa malas yang teramat sangat.. langit pun mendung je..nak ujan agaknya.. Alhamdulillah.. sejuk sikit kalo hujan.. mane tak nya.. senang sikit tido dengan lena.. hahha.. tapi sebelum tue gua ada nak updade entri.. kalo korang nak tau tekan je la read more kat bawah nie.. jom layan.. zzass..


Gambar hiasan sumbangan En Goooogle..



Balada Seorang Pegawai...

Motivasi
terbesar adalah "gaji" bukan gergaji ok.. hahha.. nak tunggu cukup bulan.. aduh tersiksa sungguh jiwa raga..

Kesialan
terbesar adalah "Promosi Tanpa Kenaikan Gaji"

Kejutan
terbesar adalah bekerja biasa tapi tiba-tiba naik gaji.. Baru puas hati..

Bakat
terbesar adalah pura2 sibuk padahal tidak melakukan sebarang kerja pun.. muka penuh dengan keyakinan padahal habuk pun tarakk.. hahha..

Kesalahan
terbesar adalah membantah boss..

Penurunan Semangat
terbesar adalah daya beli gaji yang menurun.. apekah ini?? ha.. Lu PK la sendiri..

Kesedihan
terbesar adalah menerima gaji yang berbeza padahal melakukan kerja yang sama..

Kebahagiaan
terbesar adalah menjadi bos dari bos sekarang..

Kecerdikan
terbesar adalah datang lewat tapi bos tak tau..

Kepantasan
terbesar adalah bila sakit terus pergi klinik nak dapatkan MC

Ketololan
terbesar adalah cakap pada orang laen bahawa kita nie malas.. bongok!! hahha..

Kebingungan
terbesar adalah bos mengatakan sesuatu tapi laen pula yang kita maksudkan..

Keinginan
terbesar adalah ingin memecat bos sendiri..

Kekesalan
terbesar adalah korang bekerja keras tapi orang laen yang mendapat pujian.. bengang!!

Keputus Asaan
terbesar adalah menunggu kredit rumah pegawai uang tidak kunjung tiba..

Kepuasan
terbesar adalah bermain internet di pejabat.. lalalala..





Apa pun yang terjadi.. kerja mesti diteruskan...

jom nyanyi sama-sama..







7 comments:

Armyrule said...

video yg kreatip

tricksrex said...

cett

aku ingt ang yg menyanyi..

haha

Chaon Cornerz said...

bukan la.. aku nak soh nyanyi la kerja.. hahha..

nurain rodze said...

amboi .
berpinar2 mata tgk font ade kaler2 . hehe

::cik kikiLaLa:: said...

hello..nak add sikit..hihihi

keseronokan:
- terbesar bila bos tak ade kat office
or mc/al_
hihi

Chaon Cornerz said...

hahha.. betol2.. kalo mc n al lagi heaven.. bagi sakit mata sket letak macam2 kaler.. sape2 nak tambah lagi pun boleh.. hehhe..

shamin asfar said...

haha..
nice video :)

Search