Wednesday, March 3, 2010

Orange Orange Orange!!


Selamat datang ke dunia orange.. Zone bahaya.. kene senyum selalu kalo datang sini.. hehhe.. daripada xde wat pape baek gua update gua punya blog.. hehhe.. banyak yang gua tak tau pasal orange nie..ha.. tengok ape.. tekan la read more kat bawah nak tau perkembangan selanjutnya.. layan2.. korang tau tak ape itu orang? Eh.. salah.. orange la.. haih.. ha.. kalo tak tau pakat2 mai terjah selak2 page nie.. jom layan perasaan.. zasss....

Orange is a Colour.. u know that? hahha.. betol la.. How to spell it?? hm.. ramai-ramai.. O.R.A.N.G.E.. yesh!! bijak macam pelangi.. Ops.. jangan ciplak ayat nie ok.. hahha.. fakta atau auta.. tahukah anda negara sepanyol mempunyai 35 juta pokok oren dan buah limau yang terdapat di Tesco kalau tidak dibeli mungkin kita akan menyesal dan pergi semula semata-mata untuk membeli limau??






Jom pakat-pakat kita jelajah dunia yang penuh dengan warna orange.. layan.. Dunia hari ini.. banyak warna orange.. jalan sana sini nampak orange.. macam-malam la barang warna orange yang kita boleh nampak.. dalam bidang pendidikan sebagai contoh, Engineering menggunakan warna orange sebagai tanda amaran dan penunjuk peralatan yang merbahaya..contoh nya seperti kawasan voltan tinggi, wayar-wayar elektrik dan paip panassss..




Banyak lagi kalau korang nak tau pasal orange nie.. dari terbit mata hari dah nampak orange.. jalan2 waktu pagi2 waktu matahari terbit je nampak orange.. kan? cantik je pemandangan kalo duduk tepi pantai.. suasana nyaman.. tapi AWAS!! hati2 dengan bencana Tsunami..





Macam2 dalam otak aku sekarang nie.. eh.. aku plak.. gua la.. semua nya fikirkan tentang orange.. sesuaila dengan tema blog gua yang serba orange nie kan.. kenape macam plek je.. slalu orang pikir biru la, kuning la, hijau la.. hahha.. gua suka menda yang lain dari orang laen..





Jom terbang sama-sama.. wah.. tinggi lagi.. hmm.. kalau la manusia boleh terbang.. dah tentu xda lagi teknology kat dunia nie.. ada tue tetap ada tapi buat sekadar yang perlu la kan... AJl baru nie FT tak dapat masok sebab sakit.. Eh masuk la tapi x JUARA.. kesian dia.. tapi tak pe kot.. next AJL tengok dia tapau semua hadiah.. Eh Fan FT.. jangan lupe share CD yang dapat dari Uncle 2 eh.. hapuskan cetak rompak.. download yang original.. hahha..



Kalo nak melompat tinggi-tinggi.. nie ha.. nie ha kasut keluaran nike boleh je kalo nak pakai.. dapat free ke? eh.. xla.. kalau nak korang boleh cari dekat butik-butik nike yang berhampiran.. memang mahal tapi kualiti terjamin.. sebab tue la kualiti penting bukan nya kuantiti kan..hmmm..





Mengenai i-phone.. Eh.. nak jugak orange.. hahha.. hmm.. ia merupakan teknology komunikasi yang tercanggih buat masa sekarang.. iklan cukup gempak.. macam2 ada.. baru je diiklankan dah ramai orang yang tunggu untuk beli.. banyak jugak function dia.. kalo nak tau.. try la beli..




Orange owh orange.. jom racing.. mau.. kita tengok sape yang menang.. kalo menang hadiahnya begitu lumaian sekali iaitu set penjagaan muka dari fair n lovely.. nak2?? ha.. jap nak order.. eh.. maen2 je.. hehhe..





hello!! nak lumba pun agak2 la.. nak pakai Fuel Injection V-12 nie plak.. tengok la pe yang dia cakap.. "stronger Than ever".. macam2 warna ade.. tapi amik yang orange je.. vrom.. vromm... nasihat: jangan jadikan jalan raya sebagai litar untuk berlumba.. bahaya.. gunalah litar yang disediakan bagi mengelak kecelakaan..






Dah terbenam matahari.. zaman kegelapan pula hadir.. membawa 1001 erti.. yang tinggal hanyalah lampu2 jalan menerangi alam.. hehhe..




yeyy!! akhirnya siap jugak entri kali nie berkaitan dengan warna orange.. Sekian.. eh jap.. trafik light bukan warna orange kan.. hahha..


22 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

Lawa gila kete oren tu...

Armyrule said...

ang macam Zahid AF ar minat oren...katakanlah..katakanlah...eh, tu bukan lagu Zahid...harharharun...woi, aku dah lama dah terciplak ayat bijak mcm pelangi hg tu...jgn marah ar

Chaon Cornerz said...

Armyrule: oit.. 2 hazami la.. reject2... hahha.. xpa.. aku pun ciplak ayat ang sikit2..

Faiz: ha'a.. lawa.. tapi kalo jumpa dengan en bumper habis jahanam.. hahha..

Ery Farieha said...

ko minat oren?

tetibe ade gmbr FT. aku ingat FT tu jd warne oren. wakaka..

wehh sape kate die x masuk AJL ari tu? masuk la! dpt no 3 kot.. huhuh.

Chaon Cornerz said...

Ops.. pembetulan.. dia xjadi juara.. hahha..

Ery Farieha said...

takpe2. at least die masuk gk saket2 pun. dpt no 3 tu kayoo da hah.

:P

Fakhrur Razi said...

ahahah tringat kot orange juice XD

Chaon Cornerz said...

Ery: xkayo sangat la 2.. hahha..

Fakhrur Razi: ha'a.. goreng pun sodap.. eh.. boleh ke cam gitu? hahha..

Armyrule said...

so hg xminat hazami la..ok, azerk kot minat...hahahhazerk

Adila Ady said...

blog aku lagi oren kot.ahaha

Chaon Cornerz said...

Armyrule: ya betol.. orang itu bukan aku..

Adila Ady: welcome to the club.. hahha..

tricksrex said...

hakhakhak.
oren seh
weh meh tlg komen kat sini

http://trexmakancicak.blogspot.com/2010/03/kamiblogger-biggest-contest.html

Mawar_berduri said...

huhu....
Orange?..cantik....
nak pilih kaler oren la tema nak kawen nanti..hihihi :P

alkisah said...

orange is skuad belanda

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

orange2... wah ada FT lak tiba2..

-FiNaZ- said...

oren terang sgat la..
trafic light oren kan??

Chaon Cornerz said...

Mawar_berduri:
ha'a.. cantik jugak kalau buat baju kahwin.. baru nampak kejelitaan sket.. hehhe..

alkisah:
hahha.. bukan2.. oren untuk buah oren.. makanan untuk kesihatan tue..

Zikr the Jalanan Sepi Perantau:
Gambar FT gua letak sebab gua minat lagu2 dia.. layan sampai bulan.. hahha...

-FiNaZ-:
Oren kan banyak kategori.. pilih la warna yang xsakitkan mata.. kalo pandai pilih cantik.. hehhe..

hans said...

banyak giler pokok oren dkt spain
aku suka oren

Anakata said...

Makan oren pun sodap..

epalejau said...

aduh aduh aduh..
kenapa la jiwa ini semakin tertarik kepada oren..

aaaa..sabar epal. kalermu tetap ijau!!!

Chaon Cornerz said...

hans:
ha'a.. kat spain memang banyak pokok limau.. sebab tue menang euro.. hahha.. macam ade yang xkene je nie??

Anakata:
Sedap.. sehingga menjilat jari.. Ayat standart je.. hahha..

Epalejau:
Warna ijau cantik jugak.. tapi oren lagi cantik.. tukar la epal jadi oren yea.. hahha..

Selamat Datang Semua.. trimas sebab drop komen kat sni.. Rajin2 datang la lagi.. C u.. daa~~

old_trafford said...

semuanya tentang oren/orange..oo patut la bendera sepanyol ada warna oren..

Search