Monday, April 19, 2010

Singkung Dan Keju!!



Selamat Datang ke Cha'on Zone.. Jalan2 tengok kiri tengok kanan.. selamat tak nak melintas.. hati2.. jangan lupa tue.. hahha.. dan yang paling penting jalan dekat jalan untuk pejalan kaki.. eh.. tiba2 plak kan.. dah lama tak update blog nie.. tak sempat.. macam-macam preparation nak kene buat nie.. nie pun gedix nak update.. haha.. cerita apo plak dah kali nie.. jom2 terjah readmore nie..

One sepon a time.. echeche.. nak buat public skeping plak.. Ade la aritu pegi karoake dengan member-member.. ade sorang nie dia tak penah pun karoake.. Tapi lepas dia kena paksa dengan Enche Cha'on dia terpaksa memilih lagu plak.. bukan apa, dia tumpang Enche Cha'on nie.. kang tak pasal-pasal pulak kena balik jalan.. hahha.. Achah je tue sebenarnya bukan betol-betol pun.. lepas tue terus dia amik lagu nie..

Lagu Singkung dan Keju ( dengan lirik)




Layan tak lagu nie.. kalo nak nyanyi lagu nie pastikan goyang-goyang badan, goyang-goyang kepala.. baru best.. hahha.. dah lame kot berada dipasaran lagu nie.. dulu-dulu pun ramai orang suka nyanyi lagu nie.. kalo tak caye pegi tanye para-para vateren.. hehhe.. Sampai sekarang pun lagu nie boleh diterima muziknya..

Kadang-kadang orang senang ingat kalau kita buat something different means pelik tapi benar, tak penah lagi orang tue nyanyi dan tiba-tiba dia nyanyi kan (kawan aku tue la).. Biasala first time nyanyi depan kawan-kawan, memang la terasa malu sikit kan.. ahaks.. Mana nak tau One day kamOo boleh masuk "Akademi Fantasia" ke Malaysia Idol ke "One in A million" ke dan macam-macam lagi la program reality TV ni..

Tiba-tiba plak xde gambo nak lekat dalam entri nie.. So nie la hasil untuk entri kali nie..



Gamba anak buah Enche Cha'on



Sekian

35 comments:

jejari said...

memetik perenggan ke-2 selepas video..tak penah lagi orang tue nyanyi dan tiba-tiba dia nyanyi kan...
[erk,apakah mksud pernyataan di atas??]*tiba-tiba*


ku suka ank buah enche chaOn..

|arieza| said...

wah enche chaon pun kaki karaoke kah? nnt leh join tak? :p

NiNa' said...

gambar anak buat enche cha'on?
macam pelik je bunyinye~

::FAIZ FARISH:: said...

bdk tu comel...

.::WaNiE::. said...

one in a million dah dihentikan kannn

Chaon Cornerz said...

jejari:

kawan aku tue la.. die xpenah nyanyi lagi sebelom nie.. hahha..

Chaon Cornerz said...

|arieza|:

Nak lepak ke? sila2 beratur.. hahha..

Chaon Cornerz said...

NiNa':

type error.. hehhe.. xsempat nak check balik..

Chaon Cornerz said...

::FAIZ FARISH::

cuba teka laki ke pompuan..? hahha..

Chaon Cornerz said...

.::WaNiE::.

Entah la wanie.. dengar2 camtue je..

Nur Su'aidah said...

nk kenal dengan ank buah boleh? die somel! :)

hentakbelipat said...

jom karok sekali jom!!!

Chaon Cornerz said...

Nur Su'aidah:

nak kenal boleh je.. tapi mamanye susah nak lepaskan dia.. hahha.. name zarith..

Chaon Cornerz said...

hentakbelipat:

skali je hentakbelipat? mane cukup.. mau kene banyak kali baru best.. ekekke
*buat2 tak paham.. hahha..

Nur Su'aidah said...

zarith??? lelaki??
ku bajet perempuan. walahhhhhh!!

Chaon Cornerz said...

Nur Su'aidah:

hahha.. pempuan pun ade name zarith jugak pe.. lelaki la.. hahha.. silap bajet lak..

syue said...

wahhh, cute la budak tu. sukaaaa!

RaMa2UnGU said...

hamboi..karok tak ajak yer...

best gak pe lagu dingkung dan keju tu..i like the song..hekhekhek..
ingat lagi masa ddk kat kuching dulu..asal weekend mmg suka g pasa minggu kat sana..n ada satu corner tu pakcik jual kaset2..dan asal lalu je gerai dia mesti lagu tu tgh pasang..hahahaha..macam22...

Miss ... said...

encik chaon nyanyi lagu pe plak ? kekeke

Chaon Cornerz said...

RaMa2UnGU :

lagu nie walaupun dah lame tapi still ramai yang minat lagi.. muzik die enjoy je kan.. hehhe..

Chaon Cornerz said...

syue:

ramai orang puji die.. tak aci!! hahha.. nanti besa2 hensome la tue.. hehhe..

Chaon Cornerz said...

Miss ...:

Bagus soalan itu.. hehhe.. Cha'on rock2 je layan.. cinta kain putih ke.. hahha...

Nur Su'aidah said...

erkkkkk! laki ke pmpn sbnrnye. klo die pmpn, ley jd awek zarif. muahahha :)

rizal jabai said...

wahhh...nnt ank buah en.chaon leh jd superstar..errk

Chaon Cornerz said...

Nur Su'aidah:

Laki-laki la.. hahha.. die suke ikot uncle die..

Chaon Cornerz said...

rizal jabai:

maybe la kot.. mula dari sekarang nak ajar die cara2 jadi glammer.. hahha..

mimi said...

uiks..nape pilih lagu seberang...

bpr`aku hanya serangga
xpdc` hidup bersama
sweet charity` camalia
may` sinar
wing` jerangkung dlm armari

hehehe

Chaon Cornerz said...

mimi:

lagu nie macam epi2 sket.. macam list kat atas tue keras sangat.. tenggelam suara.. hahha..

Ery Farieha said...

oh oh comelnye anak buah ko.
jom karok chaon!!

Nur Su'aidah said...

erkkkk! kalau lelaki batal lah niat :)

Chaon Cornerz said...

Nur Su'aidah :

hahha.. dan2 je batal trus..

M a W a D D a H said...

comellnya anak buah..buah hati pengarang jantung

Chaon Cornerz said...

M a W a D D a H:

hehhe.. thanks komen..

eQuRlz said...

anak buah cha' on comel..besar leh jadi artis ni :)

Chaon Cornerz said...

eQuRlz:

doa-doa la slalu.. mane tau besar2 kot jadi artis.. hehhe.. TQ

Search