Wednesday, August 3, 2011

Perodua : Empat Bintang Penarafan Untuk Myvi Baru


Welcome To Orange Club

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam 1 Malaysia dan selamat berpuasa kepada seluruh umat islam walaupun dimana jua anda berada. Myvi elegance ! itulah nama yang diberikan. Wajah yang sama dengan warna baru tampak lebih bergaya. Sesuai dimiliki oleh jiwa remaja masa kini. Myvi baru mendapat penarafan empat bintang **** diperolehi dari keratan artikel berikut:Perodua Myvi Elegance

KUALA LUMPUR, 3 Ogos (Bernama) -- Myvi baru keluaran Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua) mendapat penarafan empat bintang Program Penilaian Kenderaan Malaysia Malaysia (MyVAP) oleh Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (MIROS).

Dalam satu kenyataan Rabu, Pengarah Urusannya Datuk Aminar Rashid Salleh berkata penarafan berkenaan akan menambah keyakinan pembeli terhadap ciri-ciri keselamatan model itu.

"Ini merupakan model kedua Perodua selepas Alza menerima penarafan empat bintang MyVAP," katanya.

Aminar Rashid berkata penarafan itu membuktikan Myvi mencapai standard keselamatan yang tinggi yang juga mematuhi protokol tertentu Program Penilaian Kereta Baru Euro (ENCAP).

Beliau berkata penilaian MyVAP menumpu kepada tiga teras iaitu keselamatan aktif, keselamatan pasif dan 11 item di bawah Peraturan Suruhanjaya Ekonomi Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu untuk Eropah (UNECE).

"Bagi 11 item di bawah Peraturan UNECE termasuk keserasian elektro-magnetik, brek, dalaman, jangkaan luaran, peranti amaran pendengaran, halangan risiko kebakaran, speedometer, cermin pandangan belakan, kuasa stering, indikator dan visi hadapan," katanya.

Aminar Rashid berkata ujian dan pensijilan dijalankan oleh badan akreditasi ENCAP, IDIADA dan homologasi Eropah TUV Rheinland dan rakan teknologi Perodua, Daihatsu Motor Co Ltd mulai November tahun lepas hingga Julai 2011.

"Keputusan ujian dan pensijilan dinilai dan disahkan oleh Miros pada akhir Julai 2011," katanya.

MyVAP, dimulakan oleh Miros, merupakan program bagi menilai tahap keselamatan kenderaan di Malaysia dengan meningkatkan kesedaran di kalangan pemilik kereta tempatan bagi memiliki kenderaan yang selamat.
Terdapat tiga warna yang dikeluarkan iaitu Ivory White (solid), Mystical Purple (metallic), dan Ebony Black (Metallic). Cantik menarik tertarik. Harga bagu sebuah Myvi 1.3L Elegance SXE (Manual) boleh dilihat di laman web perodua (Right click bagi mengelakkan anda tersasar dari halaman ini). Ciri-ciri spesifikasi myvi model terbaru ini juga anda boleh lihat di siniSekian

0 comments:

Search