Friday, September 23, 2011

Lirik Lagu Sumayyah Oleh Kumpulan Hijjaz

Assalamualaikum dan salam Jumaat semua. Sempena hari Jumaat nie marilah kita banyakkan amalan. Untuk kali ini, kisah berkenaan dengan Sumayyah. Selamat menghayati lagu ini semua.

Untuk tontonan umum. Sesuai ditonton untuk semua lapisan masyarakat. Selamat menghayati lagu ini. 



Lirik Lagu Sumayyah oleh Kumpulan Hijjaz


Dalam diri selembut sutera 
Kau miliki iman yang teguh
Kau nyalakan obor agama 
Dirimu bak lentera

Dibelenggu jahiliah 
Kau tempuh dgn berani
Walaupun jasadmu milik tuan 
Tetapi hatimu milik Tuhan

Padang pasir menjadi saksi 
Ketabahn keluarga itu
Tika suami dan anak 
Dibaring menghadap mentari

Disuruh memilih iman 
Atau kekufuran
Samar jahiliah atau 
Sinar akidah…..

Sabarlah keluarga yasir
Bagimu syurga disana
Dan kau pun tegar memilih syurga
Walau terpaksa mengoban nyawa

Lalu tombak ! yang tajam menikam
Jasadmu yang tiada bermaya
Namun iman didadamu sedikit tidak 
Berubah

Darahmu menjadi sumbu pelita iman
Sumayyah kaulah lambang wanita solehah
Tangan yang disangka lembut menghayun buaian
Menggoncang dunia mencipta sejarah….

Sumayyah kau dibunuh didunia sementara
Untuk hidup disyurga yang selama-lamanya
Kaulah wanita terbaik sebaik manusia
Namamu tetap menjadi sejarah…

15 comments:

BezBuddy said...

lame xdatang sni..hehe

Naluri Ini said...

Aku mmg minat lagu ni.. Bukan takat lagu ni la, aku peminat Hijjaz.. kalau boleh aku nak register jadi ahli kumpulan ni.. hahha..

Mario said...
This comment has been removed by the author.
kech hidayah said...

sedihkan lagu ni..

LadyBird said...

bestlah lagu ni :)..

chaon.. lady mencari penulis yang boleh menulis sesuatu yang bermesej untuk diletakkan di dalam satu laman web.. andai berminat.. chaon boleh bagi link kat lady beserta sedikit biodata chaon yer.. pihak kami secara tidak langsung akan menyertakan link blog penulis.. dan ini leh juga sebagai pelaris blog :).. kalau berminat.. tulis persetujuan dengan mane2 komen di blog lady dan berikan sekali alamat emel :).. tq chaon hebat..

wallpaper2free said...

lagu nasyid ni mmg bermakna.....

S..U..D..@..I..S said...

mmg fvrt lagu nih..

Chaon Cornerz said...

BezBuddy:
Biasa la tue. Hari tue lame jugak tak update.. =)

Chaon Cornerz said...

Yusenze:
Kalau hang nak register kumpulan nie aku sokong weh.. Bagus la kawan2 aku dah nak berubah.. =)

Chaon Cornerz said...

Mario:
Bukan hari jumaat je rio.. hari2 lain pun boleh jugak dengar nasyid.. =)

Chaon Cornerz said...

Kech:
memang sedih kan. Ada orang dengar lagu nie sampai nangis2.. Betol2 menghayati kan..

Chaon Cornerz said...

LadyBird:
Memang best pun. Walaupun lagu lama tapi sampai sekarang tetap best.

Takde la hebat mane pun. Nanti kalau ade ape2 perkembangan jgan lupe bagitau ok.. =)

Chaon Cornerz said...

Wallpaper2free:
memang bermakna lagu nie. =)

Chaon Cornerz said...

S..U..D..@..I..S:
memang pun. Sape yang tak minat tue mesti menghayati lagu nie. =)

Wan85 said...

http://wanwidget.com
aku memang minat kumpulan nih, hehehe

Search

Loading...