Monday, March 22, 2010

Info Sukan Dari Old Trafford!!


Selamat datang ke Chaon Zone.. Tiba-tiba plak terasa nak updade entri pasal perkempangan bola sepak nie.. First time rasanya.. Erm.. tujuan entri kali nie adalah untuk mengarang serba sedikit tentang Liga Perdana Inggeris.. dimana ianya kini sedang hangat diperkatakan.. untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang ulasan perkembangan bola sepak inggeris, jom terjah read more dekat bawah nie..

Perlawanan antara Manchester united dan Liverpool telah berlangsung semalam di Stadium old trafford.. Berbekalkan perlawanan ditempat sendiri, Manchester united telah berjaya membawa kemenangan dan sekaligus telah melonjak di tempat pertama dalam Liga Perdana inggeris.. Dengan kemenangan ini telah membawa kegembiraan kepada peminat-peminat manchester United di Malaysia mahupun di Luar Negara.. Dibawah menunjukkan gambar kedudukan Manchester United pada tempat pertama dalam Liga Perdana Inggeris.. (EPL)



Table EPL bertarikh 22 march 2010



Result 22 March 2010


Pada perlawanan yang berlangsung semalam antara Manchester United dan Liverpool, Fernando Torres telah menjaringkan gol pembukaan kepada Skuat Liverpool pada minit ke-5.. Torres menjaringkan gol dengan menanduk masuk bola ke gawang gol sekaligus melepasi jangkauan penjaga gol Manchester United, Edwin Van Der Sarr..

Semangat tidak mudah menyerah kalah oleh pasukan "The Reds" membolehkan mereka mendapat sepakan penalti pada minit ke-12.. Sepakan penalti tersebut telah diambil oleh Rooney.. Biarpun sepakan penalti yang diambil Rooney berjaya diselamatkan oleh penjaga gol Liverpool, pepe Reina, namum penyerang England itu pantas menolak bola mutah masuk ke gawang gol untuk gol penyamaan.. Selepas berhempas pulas cuba menjaringkan gol pada separuh masa pertama, namun tiada sebarang gol tambahan dapat dijaringkan oleh kedua-dua pasukan..


Wallpaper Rooney - Gol ke 33 oleh Rooney pada musim ini..

Permainan bersambung pada babak ke-2.. Ji-Sung Park telah menjaringkan gol ke-2 untuk pasukan Manchester United pada minit ke-60.. Gol tersebut telah dijaringkan J.S Park melalui hantaran dari sebelah kanan oleh Darren Fletcher dengan melayangkan badan dan menghala tepat ke gawang gol..



JS Park meraikan kejayaan setelah membolosi gawang Liverpool


Untuk melihat Ringkasan perlawanan antara Manchester United menentang Liverpool semalam.. Lihat Scoring Summary dibawah..

Ringkasan cerita


Sumber:



ps: belajar guna bahasa skema.. hahha..


Sekian..

19 comments:

iidyLL iceneSS said...

sekarang nie habis kecoh pasal bola..ptt la bising jer smlm kat apartment nie...wlupun agk xfhm scoring 2,wat2 fhm la..

minat MU tp xtgk plawann..hihihi

.::WaNiE::. said...

tumpang komennnnnn

saya tengah rajin ni maapkanla

eh tapi kan, maap la xreti nak komen pasla bola haha

Chaon Cornerz said...

iidyLL iceneSS:
Rugi je tak tgk semalam.. hahha.. kalo slalu tgk lame2 paham la..

.::WaNiE::.
bola itu bulat.. hahha..

rutikeben said...

kire ok la tuh revenge

tp valencia dive la..huhuh

tricksrex said...

huh..
MU belagak je nih..
chelsea ttp di ati

Daud said...

Pesaing terdekat = Arsenal.. gila gempak team muda tue.

Ery Farieha said...

go MU go.
syg MU. MUaahhh
waaakakaka *pshyco

Chaon Cornerz said...

rutikeben:
tue la..misi membalas dendam akhirnya terbalas.. hahha..

tricksrex:
Chelsea ke Trex? tgk sket dah no brape tue.. hahha..

Chaon Cornerz said...

Daud:
ha'a.. dorang team muda2 tue.. semangat kental.. boleh je aku rase kalo nak lawan dengan MU

Ery Farieha:
Tau ke ko pasal bola nie?? hahha4..

tricksrex said...

i don't care.
hahahahaha.
aku ngah usha team laen plak nk sokong.
any suggestion ka?
sokong selangor la

Chaon Cornerz said...

tricksrex:
hahha.. begitu mudah berpaling tadah.. jom2 join team MU.. lalala..

iidyLL iceneSS said...

yeke...
xley tgk lor...t dada dup dap dup dap jer..
ley dpt serangan jantung bl de aksi suspen..hihihi

Chaon Cornerz said...

iidyLL iceneSS:
heh.. kesitu plak.. tgk game life baru la dapat kepuasan.. best tue.. tambah lak kalo team kuat, tak sabar nak tgk score n menang.. kan3..

YuSeNzE - KniGhT said...

malas r aku nak komen :P ahaha~~~

+akufobia+ said...

skema.itu.hebat.

kenwooi said...

glory united =D

Nur Su'aidah said...

glory glory ManU !!! ;D

Anonymous said...

MU dah kena dengan chelsea dah long. hahahaha. menarik jugak blog ang nie.

Chaon Cornerz said...

Anonymous:

tgk la malam nie seri la.. mana nak bleh p.. bikin panas ja...

Search